Den prestisjefylte America’s Cup World Series har akkurat begynt for 35. gang. Portsmouth var vertsby for de innledende rundene i juli. Deretter følger Gøteborgs Långedrags hamn i august før det bærer videre til Bermuda i oktober. De endelige kvalifikasjonsrundene og kampen om America’s Cup vil foregå i 2017.

Årets lag

America’s Cup, med kjælenavnet Auld Mug var i New Yorks Yacht Club besittelse i hele 86 år, fra 1857 til 1983, da Australia fravristet NYYC trofeet. Britenes lag, Land Rover BAR, ledet av den karismatiske Sir Ben Ainslie, satser i år alt på å bringe trofeet til Storbritannia. Ainslie vant America’s Cup 2013 med Oracle Team USA, som med Jimmy Spithill skal forsvare cupen på vegne av Golden Gate Yacht Club. Øvrige lag er blant andre svenske Artemis Racing, ledet av australske Nathan Outteridge, hvis team tilsammen har seilt i 61 tidligere seilaser i America’s Cup og vunnet hele 14 av dem. Svenskene kommer etter alle solemerker til å gjøre det bra i år også. Men kan de utkonkurrere det sterke britiske laget? De fleste av teammedlemmene på lagene er veteraner og multivinnere fra flere regattaer, og dermed verdige utfordrere i verdensserien. Bare et av dem vil imidlertid få sjansen til å utfordre amerikanske Oracle Team i 2017. Dersom britene vinner vil det uansett bli stor jubel blant seilsportfans i Storbritannia.

Regattaen i Portsmouth

America’s Cup i Portsmouth varte fra 23. til 26. juli. Selve seilaset begynte lørdag 25., men det var dessuten flere testrace og visninger av båtene. Hver dag mellom 9 og 11 kunne publikum besøke Portsmouths historiske dokkanlegg for å se båtene. Og resultatet? De britiske hjemmefavorittene i Land Rover Bar stakk til slutt av med seieren, med Emirates New Zealand hakk i hæl. Alle seilsportfans følger spent med på fortsettelsen.