For seilentusiaster er vinteren en hard tid og sommerhalvåret med sol, sjø og seil virker langt unna. Du kan naturligvis bruke tiden på å gjøre reparasjonene eller vedlikeholdet som du skulle ha gjort, men i det store og det hele er det bare å smøre seg med tålmodighet og vente til sommersolen titter frem – det vil være verdt det. Når sommermånedene kommer og sola skinner er du nemlig helt klar for en magisk, uforglemmelig båtferie.

Vær forberedt

Været og redskapene i båten har innvirkning på utfallet av turen, men den største påvirkningen i positiv eller negativ retning er din egen planlegging og tilrettelegging. Om du forbereder og planlegger turen skikkelig er sannsynligheten større for en fantastisk tur. Det kan også lønne seg å lese gode råd før avreise.

Før turen må du passe på at seilbåten fungerer som den skal og at alle nødvendige redskaper er på plass. Å oppdatere utstyr eller å pusse opp båten er definitivt en jobb for vinterhalvåret, og ikke noe du gjør dagen før du skal til sjøs. Dagen før avgang kan du imidlertid sjekke værmeldingen, så unngår du ubehagelige overraskelser underveis.

Mat, drikke og underholdning

Når det gjelder mat og drikke trenger du ikke mye planlegging, men du bør alltid planlegge å ha med litt ekstra. Det finnes ingenting som er verre enn å gå tom for mat og måtte gå på handletur når solen skinner og du egentlig skulle vært ute i båten.

Når det gjelder underholdning kommer du langt med en kortstokk, men i dagens samfunn er vi gjerne avhengig av internett, så internett er nødvendig på båtferie også. Derfor burde du alltid sjekke på forhånd om planlagte forankringssted har internettilgang. Da kan du kan blant annet se en film eller spille på nettet på kveldstid. Med nettcasinoer er du sikret lett underholdning. Du kan også ha videosamtaler med venner og bekjente som kommer til å bli grønne av misunnelse.

Når alle forberedelser er i boks kan endelig sommerferien starte.