America's Cup

Seilsportkalenderen er full av begivenheter store deler av året. Les videre for informasjon om noen av verdens mest kjente seilaser.

America’s Cup

Dette er kanskje den mest berømte baneseilasen i verden. Historien til denne seilasen går helt tilbake til 1851. Den første seilasen ble vunnet av det amerikanske skipet America, og det var på bakgrunn av dette pokalkonkurransen fikk navnet sitt. Konkurransen arrangeres hvert tredje eller fjerde år, og er en baneseiling mellom to båter. De to båtene er en fra det tittelforsvarende landet og en utfordrer. Noe av det morsomme med denne konkurransen er at den arrangeres i tittelforsvarerens hjemland. Det skulle ta hele 150 år før pokalen kom tilbake til Europa i 2003 etter at den først forlot Storbritannia.

Volvo Ocean Race

Denne seilasen er som en slags Formula 1 i seileverdenen. Dette er en kappseiling jorda rundt, som arrangeres hvert tredje år. Her stiller de beste seilbåtene og de beste seilerne i verden til mange utfordringer. Seilasen starter normalt opp i Europa og gjennomføres over mange etapper.

Fastnet Race

Denne seilasen var fram til 1997 avslutningsseilasen i Admiral’s Cup. Denne seilasen går langs sørkysten av Storbritannia og Irland, og det finnes neppe en seilbåtentusiast som ikke har hørt om Fastnet Race.