Seiling har lange røtter her i Norden, og både Norge, Sverige og Danmark har produsert en rekke store stjerner i båtsporten gjennom historien. En av de mest kjente seilerne gjennom tidene er Torben Grael, en danskættet brasilianer som vant over et dusin gullmedaljer i ulike seilas mellom 1978 og 1991. Torben ble født i Brasil, men la aldri på skjul at blodet i hans årer stammet fra Danmark. Han og broren Lars vant flere olympiske medaljer, og har virkelig satt sitt spor på seilsporten.

 

Verdens aller mest kjente seiler – Ainslie

Den mest kjente seileren i verden må dog være Ben Ainslie, en engelskmann som stakk av med medaljer i fem OL etter hverandre, mellom 1996 og 2012. Han vant i tillegg de aller fleste VM-titler i samme tidsperiode, noe som virkelig gjorde ham fortjent til tittelen Sir, for sine store bragder i seilsporten. Sir Ben Ainslie kommer fra en familie med sterke forbindelser til seiling, derfor var det ikke en stor overraskelse at han valgte å vie livet sitt til havet og da spesielt til seilbåter.

 

Veteraner med høye meritter

Paul Bert Elvstrøm er en av de eldre seilerne der ute – han stakk av med hele fire gullmedaljer i fire OL etter hverandre, mellom 1948 og 1960, noe kun tre andre idrettsutøvere kan skryte av. Elvstrøm har derfor virkelig fortjent sin plass på æresgalleriet for seilere, formet av ISAF, det internasjonale seilforbundet. Så har man nordmannen Magnus Konow, som konkurrerte i seiling på begynnelsen av 1900-tallet. Han vant gullmedaljer med de norske båtene Magda XI og Sildra, og tok sølv under OL 1936 med båten Lully II, der hans sønn Karsten var blant mannskapet om bord.