Det finnes utallige forskjellige seilas der ute, alle med sitt fokus og sine spesielle regler. De går rundt forskjellige land, på forskjellige kontinent og med ulike seilbåter. De aller, aller fleste tar maksimalt fire-fem dager, med ti-tolv deltagere og utallige tilskuere som ikke tør å se bort før racet er over.

 

Volvo Ocean Race – spenning til sjøs

Volvo Ocean Race er det stikk motsatte, og det hadde vært helt umulig for tilskuerne å følge med fra start til slutt uten å slappe av. Volvo Ocean Race går nemlig jorden rundt. Ja, rundt hele kloden, på en seilbåt. Over seksti tusen kilometer skal tilbakelegges, i ni ulike etapper som går til utallige land. Volvo Ocean Race er unikt, og tiltrekker seg mye oppmerksomhet. Seilasen finner sted hvert tredje år, og vi er nå snart over med det tolvte Volvo Ocean Race i historien. Det seneste racet ble skutt av gåre i oktober 2014. Siden har syv ulike lag kjempet seg titalls tusen kilometer om bord på fantastiske seilskip.

 

Seilasen nærmer seg sluttpunktet – Gøteborg

For øyeblikket har båtene ankommet Lisboa i Portugal etter en tur over Atlanterhavet, etter et kort opphold i New Yorks havn. Bettingsider som NordicBet har Team Brunei som en knepen favoritt etter nesten fullendt race, med Mapfre på andreplass. Team Brunei har den meget erfarne kapteinen Bouwe Bekking om bord – hollenderen har allerede vært med på seks race, men dette er første gang han er så nærme en seier. To etapper gjenstår, så det blir ekstra spennende å se om Bekking kan klamre seg fast til ledelsen og bringe Team Brunei til seier i Volvo Ocean Race 14/15. Hvem vil komme seg først til det siste stoppestedet Gøteborg?

Vil Mapfre klare å ta igjen Bekking og teamet? Team Mapfre er nemlig et stjernespekket lag med spanske eksperter og en reporter som har vist deres profesjonalitet til omverdenen gjennom flotte bilder og videoreportasjer. Spanjolene vil neppe gi opp så lett – derfor er det ekstra heftig å følge med på den siste innspurten. Båtfrelste mennesker som bor i Osloområdet vil garantert ta turen ned til Gøteborg for å se de praktfulle seilbåtene komme inn mot land.